perjantai 12. lokakuuta 2012

Jaettua iloa ja surua

Valoa hämärään
"Jaettu ilo:kaksinkertainen ilo,
jaettu suru on puoli surua."
Sven Wahlroos/Perheen psykologia

Jossain lähettyvilläsi on aina ihminen, jolle voit kertoa huolesi, surusi ja ilonaiheesi. Suuren ja vähän pienemmänkin huolen ja surun keskellä ei välttämättä itse edes näe näitä tilaisuuksia puhua jonkun kanssa, ennen kuin joku ystävistäsi vain yllättäen soittaa, piipahtaa yllätyskäynnille tai aivan ventovieraskin ottaa mieltäsi vaivaavan  aiheen yllättäen esille keskusteluissa.

Erään surullisen ja huolenaiheitakin aiheuttaneen tapahtuman seurauksena sain itse kokea kaiken tuon huolenpidon ja jonka vielä elävästi muistan vuosienkin takaa. Naapurikaupungista tuli yllättäen ystäväni, koska hänestä tuntui, että tarvitsen häntä. Hän vei minut pitkälle kävelylle ja samalla sain purkaa sydäntäni. Sisaruksistani moni soitti samaisen viikonlopun aikana ja huolehti jaksamisestani. Pari muuta ystävääni poikkesi myös yllätysvierailuille, joita he eivät normaalisti tehneet ilman sopimista. Heille oli vain tullut tunne, että haluavat nähdä minut. Sain sen viikonlopun aikana purkaa sydäntäni moneen kertaan ja kerta kerran jälkeen oloni helpottui, itkuinen olo vähentyi ja näin taas valoa joka paikassa. 

Minusta pidettiin tosi hyvää huolta ja sain kokea yllätyksellistä välittämistä. Kaikki tämä tapahtui ilman omaa aloitettani ja sain ilmiselvästi kokea, että minusta pidettiin huolta. Hyvinvoinnistani ja jaksamisestani kannettiin huolta ja ystävien tuki oli tuossa tilanteessa aivan korvaamaton. Jälkeenpäin ajatellen tuo viikonloppu tuntuu aivan ihmeeltä, sillä se sisälsi itkusta ja surusta huolimatta mahdottoman paljon ihmeitä.
Enkelit tekivät työtään ja saivat minut taas itkemisen sijasta hymyilemään.Hymy

Ihan hurjasti olen saanut myös ihmetellä eilisen facebookissa olevien sivujeni fanitusta, sillä eilisen päivän aikan runsas 50 uutta tykkääjää ilmestyi sivuille. Kiitos hurjasti kaikille asiaan vaikuttaneille ja lämpimästi tervetuloa! Bloginikin lukijoiksi on liittynyt myös muutama uusi, joten hurja kiitos myös heille.

Ystävyyttä ja enkelivaloa elämääsi toivoen,
leenuliini

12 kommenttia:

 1. Tässä yksi uusi lukijasi ja Facebook-sivusi tykkääjä :)
  Sivullasi on hurja määrä tykkääjiä, eikä ihmekään! Jaat ihmeellistä iloa, valoa ja lohtua ihmisille <3 Voi kunpa omakin sivuni voisi koskettaa yhtä monia!

  Niin kuin nyt tämäkin postaus, hyvin kaunis kirjoitus siitä, kuinka meistä pidetään huolta. Itse seuraan Lorna Byrneä eri medioissa ja hän aina korostaa sitä, että enkelit kuiskivat meille asioita mutta itse päätämme kuuntelemmeko niitä vai emme. Sinä selvästikin kuuntelet, kiitos siitä! Ja ympärillesi on siunaantunut näköjään myös muita, jotka kuuntelevat ja tulevat lohduksi silloin kun todella tarvitaan <3

  Lämpöä ja valoa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydäntään kuuntelemalla saa sitä oikeaa tuntumaa näihin kirjoituksiinkin ja ilmeisesti se oikea mielenlaatu välittyy jutuistanikin toisinaan. Hurjasti kiitoksia kauniista sanoistasi!

   Poista
 2. Niin ne enkelit vain järjestelevät asioita. Eikös ole ihanaa, kun on ystäviä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se, kun tietää, että vierellä on aina näkymätön iso ystävä enkelin muodossa.

   Poista
 3. Ihan kyynel silmäkulmassa luin tätä ihmeellistä tarinaasi.
  Kyllä se on niin, että kun saa purkaa sydäntään jollekkin, joka on hyvä ja luotettava ystävä, niin se kummasti helpottaa. Onnellinen olen, kun on ystäviä, jopa täälä blogi ystävissä ,joihin voi luottaa.
  Ja ne Enkelitkin osaavat lohduttaa oikealla hetkellä.
  Enkeleitä myös Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sisäistit kirjoittamani oikeasti tunnetasolla, sillä liikuttunut olen minäkin tuota viikonloppua muistaessani. Olen onnellinen, että olen kirjoittanut niin monista tapahtumista elämässäni myös näihin blogeihin, niin entiseen vuodatuksen kuin tähän uuteenkin. Näihin muistoihin on mukava palata itsekin sitten myöhemmin.

   Poista
 4. Sinä olet elämässäni yksi enkeli,saat aina päivän paistamaan ja ajatukset virtaamaan positiiviseen suuntaan <3 Kiitos sydämestäni asti,kun olet olemassa:)§

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Suvi todella kauniista sanoistasi! Enkeli olet itsekin, kun noin kauniisti osaat sanoa ja ajatella. Sanoistasi tulee tunne, että olen jossain kirjoituksessa osannut laittaa sanat oikeaan järjestykseen.

   Poista
 5. Kyllä on hienoa, että ihminen selviytyy tosi pahoistakin tilanteista (enkeleiden ja) ystävien avulla. Kiitos (heille) ja Teille! Teitä enkeleitä on alkanut ilmestyä elämääni yhä enemmän ja olen tästä todella kiitollinen.
  Minäkin olen yksi niistä äkillisesti ilmestyneistä fb-fanittajistasi. Yhtäkkiä vain huomasin sen ja olen siitä onnellinen. Kiitos Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin lohduttavaa tietää ja uskoa, että apua on aina lähellä, kunhan uskaltaa ottaa sitä vastaan. Tuo ajatus kantaa eteenpäin ja antaa uskoa, että selviydyn kaikesta mitä eteeni annetaan enkeleiden tarjoaman avun kera.

   Ihanaa, että Sinäkin löysit fb-sivun!

   Poista
 6. Ystävät on ihana asia. Ja syndäntään on hyvä purkaa surut ja huoet pois.
  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävät ovat niin hurjan tärkeitä elämän taipaleella. Se täytyy vain muistaa, että ystäviä tulee ja menee, kunkin elämäntilanteen muuttuessa ja itse kehittyessä.

   Kiitos! Ihanaa sunnuntaita Sinulle myös!

   Poista

Kiva, kun piipahdit! Tervetuloa toistekkin!