lauantai 7. maaliskuuta 2015

Kepeänä päivänä"Toisinaan ajatukset palaavat johonkin  metsänreunaan
 tai rantapengermälle 
tai kukkien kirjomaan puutarhaan, 
jonka olemme nähneet vain kerran jonakin kepeänä päivänä, 
ja joka silti on säilynyt sydämessä
 ja jättänyt sieluun ja ruumiseen tyydyttämättömän kaipuun, 
jota emme saata unohtaa, 
että meitä on koskettanut onni." 

-Guy de Maupassant ( 1850-1893)

Meri on rakas elementti minulle ja juuri rannalta katsottuna. En voisi kuvitella asuvani sellaisessa paikkaa, missä ei olisi vettä lähistöllä meren tai järven muodossa. Lapsuuden kotini oli melko lähellä järveä ja kesäiset päivittäiset uintiretket sisarusten kanssa ovat olleet yksi ihanimmista lapsuuden muistoistani. Opiskelupaikkakunnalle muuton myötä meri tuli  lenkkipolkujeni myötä tutuksi. Nykyään asun taas kivenheiton päässä meren rannasta. Meren katselussa rannalta on jotain maagisen rauhoittavaa ja kaunista. Haltioitumisen hetkiä on siis riittänyt elämässäni tämän asian suhteen.


Naistenpäivää vietetään huomenna. Kansainvälisyys tekee päivästä vielä juhlavamman ja myös eri tavoin merkityksellisen päivän. Kaikilla maailman naisilla asiat eivät ole juhlittavan hyvin ja epäkohtia on enemmän kuin tarpeeksi. Silmiini osui eräästä naistenlehdestä teksti: "Joka kolmas nainen maailmassa joutuu yhä väkivallan kohteeksi. Sukuelinten silpominen, tyttöjen pakkoavioliitot, perheväkivalta ja seksuaalinen väkivalta ovat vain muutamia yleisiä naisiin kohdistuvan väkivallan muotoja." 

Hyvää Naistenpäivää kaikille ihanille maailman naisille, jotka auttavat kanssasisariaan suuren hädän hetkellä. Juhlivat, silloin kun juhlia tarvitaan, sillä ilman juhlahetkiä elämä olisi hippasen tylsää.
10 kommenttia:

 1. Ihana postaus, rakastan merta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi ♥ Ihana elementti tässä maailmankaikkeudessa.

   Poista
 2. Ihana kuva! Joskus pitää ihan vartavasten lähteä merta katsomaan, voi kun asuisikin näköetäisyydellä. Hyvää naistenpäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anja ♥ Toivottavasti pääset silloin tällöin nauttimaan meren rannalle!

   Poista

Kiva, kun piipahdit! Tervetuloa toistekkin!