lauantai 1. marraskuuta 2014

Muistamisen hetkiä


 "Kaikella on oma täydellisyytensä, olipa kysymys asteikon ylä- tai alapäästä, eikä yhden täydellisyys ole toisen täydellisyyttä."
-John Henry Newman

Pyhäinpäivä, muistamisen hetkiä menneitä sukupolvia kohtaan ajatuksissa ja polttamalla kynttilöitä hautausmailla ja kotona. Sytytin juuri parvekkeelle kynttilöitä palaamaan sateen ropistessa laseihin.



 Pari iltaa sitten selaillessani joululehtiä, bongasin saaristolaisleivän ohjeen ja muutaman muunkin reseptin kokeiltavaksi. Aloitin leipätaikinasta, johon menikin aikaa eli tulin huomaamaan, että tämä ei ole mikään nopeatekoinen leipä. Taikina nousi kunnolla ja oli tarpeen ottaa vielä yksi vuoka lisää. Leipävuokia pitää ostaa siis ainakin yksi lisää, vaikkei tuo sydänleipäkään hassumman näköinen olekkaan.


 Persikkachutneyn ainesosathan ne tässä odottelee kattilaan pääsyä. Mielenkiinnolla odotan mikä on lopputulos ja etenkin maku.


Kylmäsavulohileipiä kauraleivästä kera avokadon. Oli muuten yllättävän hyvä yhdistelmä tuo kylmäsavulohi ja avokado. Avokado häivytti mukavasti kalan suolaisuutta.

Herkutteluhetkiä luvassa enemmänkin!


12 kommenttia:

  1. Muistelut herkistää♥
    Saaristolaisleipää en olekkaan pitkään aikaan tehnyt.
    Kiva, että vinkkasit. Herkullisen näköiset on leipäsi.
    Hyvää pyhäipäivän ehtoota Sinulle Leenuliini ☺♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin tekee ♥
      Aamupalaksi omatekoista leipää, se on onnea sekin :)
      Kiitos! Rauhaisaa sunnuntaita Sinulle ♥

      Poista
  2. Minäkin vein kynttiläni rakkailleni eilen. Muistelu herkistää todella.
    Hyvää sunnuntaita sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistot, onneksi meillä on muistot.
      Hyvää sunnuntaita Sinulle myös!

      Poista
  3. Hyvää sunnuntaipäivää sekä alkavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  4. Sydänleipä on todella ihanan näköinen!

    Hyvää sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sussi! Se on melkein jo syöty, kun siitä tietysti piti aloittaa tämän kokeilun maistaminen :)

      Kiitos samoin!

      Poista
  5. Onpas sinulla herkullisen näköisiä leipiä. Kelpais kyllä mullekin :)
    Vai olet käynyt facebook-sivullanikin tykkäämässä. En kyllä tiedä kuin etunimesi ???
    Kiva että eksyit uuteen blogiinikin ♥

    Mukavaa alkavaa viikkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jätän Sinulle viestiä, niin kohta tiedät :)

      Samoin kiitos!

      Poista
  6. Sounds wonderful and look delicious! Love your dark bread! I know, it tastes fantastic!
    All my best from Austria
    Elisabeth

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks for your comments! Wonderfull that you know the bread. It`s a really good.
      Welcome again Elisabeth!

      Poista

Kiva, kun piipahdit! Tervetuloa toistekkin!