maanantai 24. marraskuuta 2014

Kiitos - tärkeä sana


"On mahdotonta tuntea surua tai mitään negatiivista, kun on kiitollinen. Jos olet joutunut vaikeaan tilanteeseen, etsi siitä jokin puoli josta voit olla kiitollinen. Kun olet löytänyt yhden asian, ryhdy etsimään toista ja sitten kolmatta. Jokainen yksittäinen asia, josta tunnet kiitollisuutta, muuttaa tilannetta. Kiitollisuus on silta negatiivisista tuntemuksista rakkauden voiman hyötykäyttöön.
Kun päivän aikana sattuu jotain mukavaa, tunne kiitollisuutta. Vaikka asia olisi miten vähäpätöinen, sano kiitos. Kun saat hyvän pysäköintipaikan, kun kuulet radiosta suosikkikappaleesi, kun liikennnevalot vaihtuvat vihreiksi tai kun löydät bussista tai junasta vapaan istumapaikan, sano kiitos. Ne ovat kaikki elämän sinulle lahjoittamaa hyvää.
Kiitä aistejasi: silmiäsi, jotka näkevät, korviasi, jotka kuulevat, suutasi joka maistaa, nenääsi joka haistaa ja ihoasi joka tuntee. Kiitä jalkojasi joiden varassa kävelet, käsiäsi joilla teet miltei mitä vain, ääntäsi jonka avulla pystyt ilmaisemaan itseäsi ja kommunikoimaan muiden kanssa. Kiitä uskomatonta immuunijärjestelmääsi, joka pitää sinut terveenä tai parantaa sinut, ja kaikkia elimiäsi jotka ylläpitävät kehosi toimintoja mahdollistaen elämäsi. Kiitä hämmästyttävää inhimillistä järkeäsi, jota yksikään tietokone ei kykene päihittämään. kehosi kokonaisuudessaan on planeettamme suurenmoisin laboratorio, eikä mikään vastaa edes likimain sen suorituskykyä. Sinä olet ihme."

-ote kirjasta "Voima"

Keksit varmasti hurjan määrän asioita, joista voit päivittäin olla kiitollinen. Niin kuin olen tainnut aiemminkin jo kertoa, aloitan aina päiväni kiitoksella, kun aamulla nousen sängystäni ja jalat koskettavat lattiaa. Siitä on tullut minulle kaunis tapa, jota ensi alkuun piti muutamana aamuna oikein harjoitella, mutta nyt se kiitos sana tulee vaistomaisesti mieleeni, kun nousen. Ihana, uusi päivä on edessä. Kyllä siitä kannattaa ääneen kiitos sanoa.  
'
 Olen siitäkin kiitollinen, että joka päivä opin jotain jossakin elämän saralla. Hauskaa tavallaan seurata omaa kehittymistään ja oppimistaan, sillä onnesta tulee tavallaan tuplaonni, kun ymmärtää jotain uutta saaneensa aivokapasiteettia lisäämään. Mielenkiintoista ja virikkeellistä toimintaa pitää tasaisin väliajoin olla ja antaa itselleen uusia haasteita ja sitä oppimisriemua, joka väkisin kuplii sisältäpäin sädehtien ulos.   Se huomataan

Ihanaista viikkoa

8 kommenttia:

 1. Näinpä. Kiva tapa sinulla aloittaa päivä. Osaisipa vain aina yhtä kiitollisin mielin aloittaa päivänsä, olisi hyvä pohja ponnistaa huonojenkin asioiden yli.
  Minulla on tapana todeta nykyisin itselleni: olipas hyvä hetki. Kuten tänä päivänä kun istuin neuloen ja kuunnellen musiikkia. leppoisa , rauhallinen fiilis, ajatuskin lepäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sinikka! Tuokin on aivan ihana tapa ja mahdollisuus huomioida niitä elämän ihania hetkiä. Kiittämällä nekin toivottavasti lisääntyvät.
   Ihanaa päivää Sinulle!

   Poista
 2. Jälleen kerran postaus täynnä viisautta

  VastaaPoista
 3. Usein se kiitoksen sana unohtuu. Vasta silloin, kun on vastoinkäymisiä sen huomaa mistä olisi pitänyt olla kiitollinen.
  Kiitos kauniista ja ajatuksia herättävästä postauksesta ☺
  Hyvää viikon jatkoa Sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä herätyksiä huomaamaan elämänsä kiitollisuuden asiat tarvitaan, jotta joskus edes huomaisi mitä kaikkea hyvää elämässä onkaan. Myös ne vastoinkäymiset ovat kiitollisuuden aiheita, sillä useinhan niiden kautta tapahtuu elämässä jotain hyvää ja uutta. Uusiutumisen aikaa lupaavat eteen tulleet "hankaluudet".
   Kiitos, samoin Sinulle Mate ♥

   Poista

Kiva, kun piipahdit! Tervetuloa toistekkin!