sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Syksyistä kukkaloistoa


"Emme voi ottaa ansiota lahjoistamme.
Vain sillä miten me niitä käytämme on merkitystä."
-Madeleine L`Engle 

Luovuus on meissä kaikissa, ilmentymistapa vain vaihtelee. 
Yksi on kätevä käsistään, puutyöt, käsityöt, maalaaminen yms. käyvät melkeinpä luonnostaan. Itseään pitää vaan haastaa välillä tekemään jotakin osaamisalueensa ulkopuolelta ja uskaltaa kehittää saamaansa lahjaa. 

Toinen osaa avata sanaisen arkkunsa aina sopivasti ja asiaankuuluvasti. Runoilijat, kirjailijat, toimittajat ja vastaavat kokevat varmasti luomisen tuskaa myöskin valitsemallaan tiellä. Pääasia on kuitenkin, että sille piirteelle mille löytyy luontaisesti  lahjoja, sille pitää myös löytää aikaa käyttää  ja mahdollisuuksia  kehittää omintaan niin oman itsensä kuin kanssaihmistenkin vuoksi.

Luovuus purkaa patoumia henkisesti ja antaa uskomattoman paljon onnistumisen elämyksiä. 


Tarkastelin eilen parvekkeeni kukkia kesän jäljiltä. Toistaiseksi annan niiden vielä olla lasitetulla parvekkeella, mutta kai se aika kohta koittaa, että nämä pitää siirtää sisätiloihin. Tämän kukkakorin sain pääsiäisenä lahjaksi naapurilta ja kukat ovat kyllä vielä ihan voimissaan. Ehkä siirrän nämä kukat omiin purkkeihinsa sitten kun sisääntulo on ajankohtainen.


Tämän pupusen kukkakorineen sain myös huhtikuussa ja tämä onkin ollut aivan mainio kukka, sillä se on kukkinut ihan koko ajan eli yli puoli vuotta se on sulostuttanut elämääni loistollaan. Jossain vaiheessa kukkia oli niin paljon, että ei paljon lehtiä näkynyt. 


Muutama kukinto on vielä tässäkin kukassa ja vihreyttäkin riittämiin.


Oranssin hehkua vielä hieman ennen loppua.


Ensimmäisen alppiruusuni sain Prinsessalta muutama vuosi sitten. Taisin jopa saada kahtena vuonna peräkkäin häneltä saman kukan. Viime syksynä sitten nostin tämänkin kukan sisälle, mutta ei sekään auttanut kukkaa pysymään voimissaan. Jostain luin, että tämä kukka pitäisi suojata talvea vastaan laittamalla muovia kukan päälle. Ehkä kokeilen sitä sitten tänä vuonna ja katsotaan lopputulos ensi keväänä. Vai olisiko jollain jotain hyvää vinkkiä miten saisin tämän pysymään parvekekuntoisena ensi kevääseen?


 Pari kaktustakin pääsi keväällä ulkotiloihin ja hyvin ne ovat tuntuneet viihtyneenkin valoisalla ja lämpimällä parvekkeella. Pientä kasvua on ollut havaittavissa näissäkin.

Muutama muukin kukka olisi vielä, mutta jääköön ne toiseen kertaan. 
Nyt toivottelen kaikille mukavaa sunnuntaita

6 kommenttia:

 1. Tuo on niin totta, että itsensä pitää välistä haastaa !
  Minä ainakin nautin käsitöissä juuri siitä, kun aloittaessani epäilen, osaanko ja jos juttu onnistuu, tulee hyvä olo. Etenkin jos on ollut vaikea juttu :)

  Sinullahan vielä näin syksylläkin kukkii kauniisti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekkin kivaa yllättää itsensäkin välillä.

   Lasitettu parveke antaa monia etuja :)

   Poista
 2. Parvekkeella talvehdittamiseen tarvitaan mahdollisimman iso ruukku multineen, jotta juuristo ei pääse jäätymään. Monet käyttävät sanomalehteä ja pakkaspeitettä ruukun ympärillä tai stryroksia. Kevättalvella auringon paistaessa lehdistö suojataan varjostinkankalla tai säkkikankaalla. Toivottavasti talvehdittaminen onnistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sussi mahtavista ohjeista! Nyt isompaa ruukkua hankkimaan kera muiden tarvikkeiden.

   Poista

Kiva, kun piipahdit! Tervetuloa toistekkin!