lauantai 4. toukokuuta 2013

Yksilöllinen kutsumus


"Kaiken voi särkeä,
kaiken voi säilyttää
ja kumpikin on niin perusteltua
ettei eroa ole kuin yhden
nopean päätöksen verran.
Sillä aika valvoo, haukka,
mittarimato,
päiväntasaus
tai sähkölasku,
aika valvoo ja pakottaa päättämään. 
Niiden päätösten lapsia me olemme."

-Pentti Saaritsa:Takaisin lentoon 1982

Lapsille on helppoa osoittaa rakkautta, koska he ovat kertakaikkisen ihania ja suloisia ja ehkä me aikuiset olemme myös melko varmoja, että meitä ei torjuta tylysti heidän taholtaan.  Siksi kauniin huomion antaminen on niin paljon helpompaa lapselle kuin aikuiselle.

 Itselle tapahtui mukava asiakaskohtaaminen tällä  viikolla. Hymyilin lämpimästi ihmiselle, joka ei mitä ilmeisemmin ole tottunut sellaiseen käytökseen. Vaihdoimme muutaman sanasen työn lomassa ja opastin häntä käyttämään uutta juttua. Hän oli niin poissa itsestään hetken aikaa, että ihmetteli itsekin miten hän nyt näin reagoi. Minä ja hänkin varmasti arvasi mistä oli kyse hänen reagoinnissaan. Hän kohtasi nyt tällä kertaa ihmisen joka ei ensimmäiseksi epäillyt, että hän olisi epärehellisillä asioilla, vaan sai asianmukaista kohtelua siinä missä muutkin asiakkaat. 


 Aluillaan oleva kesä sai minut sisustamaan parveketilaa. Kukkia, kynttilöitä, shaaleja. Lasitetusta parvekkeesta saa yhden kesäisen huoneen lisää, jossa on mukava viettää aikaa käsitöitä tehden ja nauttien luonnon tarjoamista virikkeistä. Tässä pari tällä hetkellä työn alla olevista:


 

Virkkaustyönä on aluillaan tämän näköistä. Aika näyttää mitä on sitten lopputulos.

 Eräälle pikkuneidille on tulossa kauniin punaista villatakkia Nalle langasta. Settiin olisi housutkin ohjeineen, joten luultavasti teen nekin. Tämä malli on helppoa ja nopeatekoista ja silti kivan näköistä.

Iloa ja rohkeutta elämänpolullesi <3

15 kommenttia:

 1. Tuollaisessa topatussa tuolissa onkin mukava tehdä käsitöitä.
  Nättiä neuletta pikkuinen tyttö saakin ja sitten syksyllä tarkenee.
  Mukavaa viikonloppua , Leenuliini ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalkojen alle vielä rahi, niin olo ja asento vain paranee:)
   Kiitos Anneli♥ Samanmoista Sinulle♥

   Poista
 2. Hymy on kaunis tapa lähestyä ketä vaan, yritän sen muistaa arjessani. Onpa sinulla kaunista käsityötä tekeillä! Minä odotan ilmojen lämpenemistä, että voisin kerrostalon pihassa, muovituolilla istuen, lanka ämpäristä tullen, neuloa. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hymy on aivan mahtava tapa saada kontaktia erilaisiin ihmisiin ja se on totta, että joskus jonkun hymy voi pelastaa päivän tai ainakin tuoda siihen paljon mielekkyyttä. Hymy♥
   Hyvä idea tuo ämpäri! Pitääpä muistaa itsekin tuo, kun joskus ulkosalla teen näitä harrastuksia.
   Ihanaa viikonloppua Sinull♥

   Poista
 3. On hienoa kohdata asiakaspalvelutyössä olevia, jotka pitävät kaikkia asiakkaita samanarvoisina. Poikani sai erinomaista palvelua ollessaan ostamassa moponosia. Myyjä puhui pojalle (eikä minulle niin kuin usein käy) ja teki työtä löytääkseen pojan tarvitseman osan. Jäi hyvä mieli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! Tuosta tilanteesta jäi varmasti hieno olo myös pojallesi, kun häntä kohdeltiin kunnioittavasti asiakkaana. Joskus tuntuu, että jotkut asiakaspalvelijat unohtavat, että ne lapset ja nuoret ovat niitä tulevaisuuden asiakkaita ja he useinkin muistavat ne hyvät kokemukset, mutta myös ne ikävät.

   Poista
 4. Oi miten kaunis parveke, tuolla voisi olla koko päivän. Ihania virkkauksiakin olet tehnyt. Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! Tykkään kyllä itsekin kovasti. Pientä piristystä tuovat nuo kukat, mutta ajatuksissa siintää myös se, että jos joku vuosi maalaisi nuo ruskeat kalusteet valkoisiksi. Ilme voisi muuttua raikkaammaksi.

   Poista
 5. hymy ei maksa mitään mutta antaa paljon.mites se jatkuikaan ? :D
  lokoisat oltavat käsitöiden parissa,kyllä se vielä kesäkin lämpimine auringon-paisteineen meille tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli jo viitteitä tuosta lämpimästä ilmasta, joten kesä on ihan varmasti tulossa!

   Poista
 6. Kaunnista musta-valkoista ja ihanaa punaista on syntymässä.
  Aurinkoista parveke kevätkesää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta mustavalkoisesta on värikkäämpikin aloitus olemassa, mutta kun olin sitä hetken katsellut, päätin että ei ole minun tyylistäni ja aloitin tuolla musta-valko yhdistelmällä uudestaan. Nyt tuntuu omanlaiselta värimaailmalta tämän työn kanssa.
   Kiitos! Aurinkoista eloa sinnekkin!

   Poista
 7. Kauniita käsitöitä Sinulla on meneillään! Ilon hetkiä voi löytää niin paljon riippuen siitä, millaisia ajatuksia pyörittää pään sisällä.
  Onnellista kesän aistimista ja mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta, mitä kirjoitit pään sisällöstä.
   Kiitos ja samaa Sinulle!

   Poista
 8. Ihania keävttouhuja siellä ja niin kivat istuimet houkuttelevat rentoutumaan, meillä vielä terassi siivoamatta ja kalustamatta, jos vaikka huomenna :).

  VastaaPoista

Kiva, kun piipahdit! Tervetuloa toistekkin!