tiistai 28. toukokuuta 2013

Kärsimättömyyden taakka


"Kuinka monta löytyy maailmasta
olkapäätä
ja kuinka monta
kyynärpäätä?
Kumpia löytyy maailmasta enemmän:
niitä joihin nojata
vai niitä joita pelätä?
Uskalla laskea
olkapäät ja kyynärpäät,
omasikin,
kumpia löytyy enemmän?
Kunpa maailmassa kerran
olisi olkapäitä
edes yksi enemmän
kuin kyynärpäitä!
Sitä toivo on,
se horjuen pystyssä pysyvä,
että
silloin tällöin saa nähdä
kuinka kyynärpäästä
äkkiä kuoriutuu olkapää"

-Tommy Tabermann:Kuinka monta?

Kärsivällisyyttä tarvitaan monessa asiassa, kuten myös oman elämän hahmottamisessa ja syistä miksi käyttäytyy joskus niin kuin käyttäytyy. Menneisyys luo oman taakkansa tulevaan, sillä jos ei ota itseään niskasta kiinni ja omaa halua muuttua ihmisenä ja kanssaeläjänä, toistaa turhia virheitään kerta kerran perään loukaten muita ihmisiä. Harvoin nämä ihmiset huomaavat tekevänsä myös samalla itselleen hallaa, sillä jotenkin kummasti he tuntevat olevansa oikeutettuja sanomaan ja tekemään juuri niin kuin heitä huvittaa.

Ikävä kyllä kaikki taitavat tuntea jonkun joka ei koskaan muuta ikäviä tapojaan eikä pysähdy miettimään käytöksensä syitä. Sellaisia ihmisiä on liikaa, jotka kerta toisensa jälkeen jyräävät läheistensä ajatukset ja mielipiteet tuoden vahvasti vain omaa näkemystään esille mitätöiden kanssaihmisten raikkaita ja varmasti joskus rikkaitakin ajatuksia. Kyynärpäät jyräävät ihan liikaa.

"Kärsivällisyys on ehdottomasti tärkeää. Ilman sitä voi tuhota tunnissa sen minkä korjaaminen vaatii viikkoja."

-Charlie W. SheddTälläinen piirros löytyi jostain laatikosta keväällä. Prinsessa on vuosia sitten piirtänyt ehkä paljolti omakuvaansa, sillä jossain vaiheessa hänellä oli juuri tuollaiset pitkät, vaaleat hiukset. 


Väriympyrää on kaunis katsella.

Värikylläistä elämää Sinullekkin ja paljon olkapäitä ympärillesi!

6 kommenttia:

 1. ihania ajatuksia tommylta :) kärsivällisyys on kovan oppitunnin takana monta kertaa,mutta elämä opettaa..Tästä keskustelin tänään 10v.n tyttöni kanssa,joka ihmetteli,miten pystyn olemaan,kun hyttynen kutitteli jalkaani autoa ajessani...eipä siinä voi alkaa paljon nilkkaa raapimaan,kun jalka on kaasulla ja auto tien päällä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Sinulla oli kärsivällisyyttä tuossakin tilanteessa! Sinulla on varmasti muutenkin sitä roppakaupalla enemmän kuin monella muulla. Lapset nimittäin kyllä kasvattavat tuota kärsivällisyyttä muiden asioiden ohella.

   Poista
 2. Viisaita ajatuksia ja niin tosia.
  Totta, ikävä kyllä on niitä jotka eivät mieti käytöstään, vaan käyttävät kyynärpäitään, mutta onneksi on taas niitä ihania olkapäitä, joihin voi nojata ;)
  Ihania piirroksia :)
  Kiitos, myös Sinulle ihanan värikylläistä viikon jatkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan on niitä olkapäitäkin mihin nojata tuskan hetkellä! Se on niin helpottavaa jutella ystävän kanssa jolla on samantapaisia kokemuksia tai joka osaa muuten kehua ja kannustaa, vaikka muuten joskus tuntuisi kulku olevan vähän kivikkoista.

   Kiitos! Samoin!

   Poista
 3. Onneksi tuota kärsivällisyyttä on minulle tullut iän myötä lisää.
  Kiva kun piirrokset on säilyneet.

  Mukavaa loppukuuta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, iän myötä sitäkin kasvaa lisää.
   Varastossa näitä pitäisi olla lisää, pitääkin joku kerta nekin vilkaista mitä aarteita sieltä löytyy.

   Kiitos ja kiitos samoin!

   Poista

Kiva, kun piipahdit! Tervetuloa toistekkin!