sunnuntai 26. elokuuta 2012

Mahdollisia heijastuksia


Heijastuksia

"Pelkään lasten silmien edessä,
en sitä etteikö heillä olisi tulevaisuutta
vaan sitä että istutan heihin
omat pettymykseni
omat luhistuneet toiveeni
oman kunnianhimoni.

Haluaisin heille juuret
nähdä Jumalan,
kauneuden, maailman ja rakkauden
joka versoisi tuoreita alkuja
rohkeutta, uskallusta, epäilyä.

Haluaisin juuret vilpittömyyteen,
oikeudenmukaisuuteen
leveään ihmisyyteen.

Ja siivet,
siivet unelmiin
rohkeuteen
iloon
ja siipirikkonakin uusiin mahdollisuuksiin."

Risto Kormilainen

Monessa perheessä on käyty keskusteluja siitä, että toivottavasti kasvatus on ollut onnistunut poismuuttavan lapsen kohdalla. Tuliko annettua tarpeeksi ohjeita ja neuvoja ja etenkin tuliko annettua hyvä malli vanhemmuudesta, ihmisten kohtelusta, oman itsensä hyväksymisestä? Osaako lapsi erottaa tärkeät ja vähemmän tärkeät asiat toisistaan? Kulkeeko omaa polkuaan eikä kenenkään vanavedessä? Tekeekö itse ne oikeat ratkaisut ja ottaa vastuun tekemisistään?

Yhden asian tiedän tehneeni ainakin väärin. En ole opettanut riitelemään ja sanasotailemaan. Ihan varmasti jossain tilanteessa pitää puoliaankin pitää, vaikka sitten sanasodan muodossa ja se meiltä on Prinsessan kanssa jäänyt opettelematta. Kavahdan kaikenlaista kinastelua, riitelyä ja sanoilla loukkaamista, joten ehkä olen antanut lapselleni siinä asiassa liian ruusuisen kuvan maailmasta. Prinsessan luonnekin kyllä on samanmoinen, joten ...

Kesän päättymisjuhlaa Eilisillan ilotulitus on hieno elämys! Oli pauketta ja rätinää, mahtavia kuvioita taivaalla sateenkaaren väreissä ja hyvä tunnelma. 

Ilta tosiaan pimenee jo yhdeksän pintaan, joten kyllä se syksy sieltä on saapunut vaivihkaa, vaikka onneksi päivät ovat vielä aurinkoisia ja valoisia. Nautitaan vielä valoisuudesta hetki.

Rentouttavaa sunnuntaita!

Ps. Vuodatuksen puolella olevan vanhan blogini asetin salasanan taakse eikä siellä ole myös kommentointimahdollisuutta, sillä sain ihan liian paljon roskapostia. Jos kuitenkin haluat käydä lukemassa vanhempia tekstejä, voit pyytää salasanan, leenuliini12@netti.fi.

18 kommenttia:

 1. Kyllä lapsesi varmaan pärjäävät elämässään. Ja kaikenlaisissa tilanteissa. Onhan heillä sinä äitinään !!!
  Elämä vielä lisää opettaa.

  Minäkin laitoin vanhaan blogiini sananvarmennuksen, mutta tuskin siellä muut enää käy, kuin ne roskapostaajat :((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Anneli taas kerra kauniista sanoistasi!

   Poista
 2. Varmaan jokainen vanhempi on huolissaan ja toivoo lapsilleen hyvän ja rakkauden täyteisen elämän, mutta välillä käy niin, ettei maailman myrskyille mahda mitään. Annelin kanssa olen aivan samaa mieltä, olet taatusti ollut ihana Äiti:-)
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinulle kauniista kannustuksesta! Kaiken tapahtuvan eteen ei vain pääse eikä kai ole tarkoituskaan. Osa jutuista on vain jokaisen pakko oppia oman kokemuksen kautta.

   Poista
 3. Suunnittelen paluuta vanhaan Vuodatuksen blogiini :) Kokeilen nyt sen toimivuutta ja jos ei ongelmia, niin palaan juurilleni. Jos bloggerin blogini onkin yhtäkkiä suljettu, niin siitä tietää, että minut löytää vanhasta blogistani <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perässä tullaan vierailulle, jos olet päättänyt muuttaa.

   Poista
 4. Sitä kyllä miettii, että onko antanut tarpeeksi hyvät eväät "maailmalle lähtijöille". Sinä äitinä olet epäilemättä antanut hyvät eväät lapsillesi.
  Kun omat lapset oli murkkuiässä ja kävivät omissa riennoissaan, niin annoin ohjeen: "Kaikki mitä saa tehdä kotona on myös sallittu kylässä, mutta mitä ei saa tehdä kotona ei myöskään kylässä tehdä".
  Vielä Lämmintä pyhäpäivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvän ohjeen olet antanut lapsillesi! Kaikkea ei voi eikä osaa neuvoa ja opastaa, joten kai se on tarkoitus, että elämä myös opettaa.

   Poista
 5. vielä voisi ehtiä,niitä viimeisiä ohjeita ja neuvoja esikoiselle antaa,2v.n päästä alkaa 1 toisensa jälkeen lähteä omaan elämään..Pelottavaa,haikeaa jo etukäteen,sydämessäni toivon,että jokainen pärjäisi elämässään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidin toiveita, joita toivottavasti myös kuunnellaan.

   Poista
 6. Päiväkirja-blogissani olisi sinulle terveisiä :)

  VastaaPoista
 7. Ihana runo jälleen ihanassa blogissasi.

  VastaaPoista
 8. Onnistumista miettii varmaan kaikissa elämänvaiheissa, mutta konkreettisin tulos on nähtävissä vasta lapsen noustua omille siivilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se taitaa olla. Toivoa ja uskoa oman lapsen pärjäämiseen tuolla maailmalla.

   Poista
 9. Kiitos ihanasta kommentistasi !
  t: Annuliini,,, aikas kiva nimi :)

  VastaaPoista

Kiva, kun piipahdit! Tervetuloa toistekkin!