sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Elämän timantit


"Ei ole
hetkeä,
johon ei olisi
kätketty
timantteja,
ei päivää,
jonka suuresta
sisällyksestä
eivät kukat kuiskailisi.
Joka on kypsynyt,
sen suurin juhla
on elonaika.
Jonka tähkä on 
kullankeltainen,
kuiskaa:
Sirppi."

Einari Vuorela

Mahtavasti kiteytetty runo miten joka hetkeen, joka päivään sisältyy kätkettyjä timantteja. Elän sellaisia hetkiä itsekin joka päivä, jolloin vaan huomaan ihmetteleväni näiden timanttien määrää ja laatua. Ihanaa aikaa. Yksi ilon aiheistani on ollut facebookin sivuni, jossa teidän tykkääjien määrä ylitti 7000 1. päivänä tätä vuotta. Kiitos, suuren suuri kiitos kaikille tähän asti mukana oleville ja tervetuloa myös te uudet fanittajat. Viimeisin lukemani kirpparilöytö, Rouva Agathen rakkaus.  Takatekstin mukaan tämä kirja on riemastuttava vanhanajan rakkaustarina, jossa on mausteena ripaus jos kaksikin taikaa. Kirja valittiin Skotlannissa vuoden 2008 parhaaksi romaaniksi. Minua siis veti puoleensa tässä kirjassa rakkaustarina sekä tuo parhaaksi romaaniksi valinta. Parinsadannen sivun paikkeilla olin jo luovuttaa lukemisen, mutta päätin jatkaa loppuun saakka, sillä olihan tämä kirja saanut meriittiä eli pakko jossain kohtaa on tarinan elävöityä sen verran, että oma kiinnostuksenikin heräisi eloon.  Seuraavat 300 sivua vetivätkin sitten puoleensa, mutta tästä kirjasta jäi jotenkin epätodellinen ja ihmeellinen olo sisimpään. Levoton ja ihmettelevä. Ehkä se oli syynä muidenkin lukijoiden osalta, että romaani on valittu miksi on valittu. En voi sanoa suosittelevani tätä kirjaa, mutta lukukokemus kuitenkin.

Murunen toi minulle syksyllä tuliaiseksi matkaltaan kauniin kirjanmerkin. Turkoosihan on lempivärini ja sydän rakkaimpia symboleita. Ei olisi parempaa tuliaista mummin Murunen tuoda. Hauskaa oli myös eräs kerta, kun Murunen oli vierailulla luonani ja huomasi yöpöydälläni kyseisen tuomansa lahjan. Hän kantoi sen luokseni ja kysyi tomeraan tyyliinsä:"Oletko käyttänyt tätä yhtään?" Sillä kertaa kirjanmerkki kun oli vain yksinään pöydälläni ilman kirjaa. 

Oikein hyvää kuluvaa vuotta kaikille vierailijoille ja vielä kerran kiitos kaikista ihanista kommenteistanne viime vuoden varrella tänne blogiin, että facebookkiin. Uusi vuosi ja ehkäpä jotain uusia kujeitakin, jotka varmaan selviävät vuoden loppuun mennessä. Nautitaan niistä elämän timanteista!

11 kommenttia:

 1. Kiitos☺ Sinulle myös Hyvää alkanutta vuotta 2015 ♪♪♥

  VastaaPoista
 2. Sytytä kynttilä iltaan hämärtyvään,
  luo polku sydämeen lämpimään.
  Ajatuksen taivaan sinisen
  lähetän sinulle viestin kultaisen.
  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena ihanasta runosta ♥
   Samoin Sinulle kiitos!

   Poista
 3. Kaunis kirjanmerkki.
  Einari Vuorelan runosta tuli mieleeni toinen keväisempi runo hänen tuotannostaan jonka lausuin nuoruudessani kirjallisuuden tunnilla.
  " Tuli toukokuu, tuli valkeat yöt, yli lensivät kurkien aurat. Tuli toukokuu pääsky sanoman toi, kohta etelä lämpöä antaa. Sinitaivaalla kiurujen viserrys soi, tuuli peltojen tuoksua kantaa. jne.... Vielä on tovi matkaa runon kuvaamaan aikaan.

  VastaaPoista

Kiva, kun piipahdit! Tervetuloa toistekkin!