sunnuntai 4. elokuuta 2013

Ketjukirjeiden aatelia


Elä ennen kuin on liian myöhäistä - sopusoinnussa kaiken ja kaikkien kanssa.
Tässä on hiukan ajattelemisen aihetta kaiken kiireen keskelle. Suosittelen kuitenkin lukemaan tämän lävitse - ajatuksella. Asioita tapahtuu joskus niin yllättäen, mutta eihän me voida kuin sopeutua ja elää tätä päivää niin kuin viimeistä, niinhän?

Tämän tarinan tarkoitus on muistuttaa, että eläkää!

"Hyvä ystäväni avasi vaimonsa vaatekaapin ja otti sieltä esiin laatikon, jonka sisällä oli silkkipaperiin kääritty leninki. "Tämä ei ole mikä tahansa laatikko", ystäväni sanoi. Hän avasi laatikon ja tuijotti sen sisältöä. "Vaimoni sai tämän lahjaksi ensimmäisellä Pariisin matkallamme 9 vuotta sitten. Hän ei koskaan laittanut tätä ylleen, sanoi säästävänsä sitä erityistä tilaisuutta varten. No luulisin, että tämä on kai sitten se." Ystäväni asteli sängyn viereen ja asetti laatikon hänen vaimonsa muiden tavaroiden vierelle, jotka hän oli kohta viemässä hautaustoimistoon, sillä hänen vaimonsa oli juuri kuollut. Ystäväni kääntyi puoleeni ja sanoi: "Älä koskaan säästä mitään erityistä hetkeä varten, sillä jokainen päivä on erityinen hetki." Nuo sanat painuivat mieleeni ja tänään päätän, että luen enemmän ja siivoan vähemmän. Istun kuistilla turhia murehtimatta, vietän aikaa rakkaitten lähimmäisteni kanssa ja teen lyhyempiä työpäiviä. Keskityn niihin asioihin, jotka ovat minulle tärkeitä. Ymmärrän, että elämää eletään sen ainutlaatuisen kokemuksen tähden. Ei siksi, että se olisi jokin selviytymisleiri. Enää en tuskaile. Otan paremmat lautaset kaapista ja pistän uudet vaatteet päälle supermarkettiin. En tiedä, mitä ystäväni vaimo olisi tehnyt, jos olisi tiennyt, että on aika lähteä seuraavana aamuna. Sitä ei kukaan meistä osaa kertoa. Ehkä hän olisi soittanut sukulaisilleen, läheisimmille ystävilleen tai sitten ei. Hän olisi voinut soittaa vanhalle ystävälle sopiakseen riidan. Hän olisi saattanut mennä syömään suosikkiravintolaansa. Ne ovat ne pienet asiat, joiden tekemättä jättämistä minä katuisin, jos aikani olisi tullut. Katuisin sitä, koska enää en voisi tavata ystäviäni tai kirjoittaa sitä kirjettä, jonka halusin kirjoittaa sinä "yhtenä päivänä". Katuisin ja olisin murheellinen, koska en sanonut sisarilleni, lapsilleni ja ystävilleni kuinka paljon heistä välitän riittävän usein. Nyt en enää kuitenkaan pidättele kaikkea sitä, mikä tuo naurun ja ilon sydämiimme. Ja joka aamu, joka päivä, joka tunti ja joka hetki sanon, että tämä hetki on se erityinen hetki.

Jos saat tämän tarinan, se johtuu siitä, että joku välittää sinusta ja ehkäpä siksi, että sinä välität myös jostain. Jos olet liian kiireinen lähettämään tätä jollekin josta välität, niin muista, että sitä jotain tai yhtä päivää, joka on kaukana ei välttämättä edes koskaan tule"

7 kommenttia:

 1. Kiitos,tämä oli kyllä ajatus/kirje,joka laittoi ajattelemaan; mikä tahansa aamu voi olla se elämän viimeinen aamu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi emme tiedä sitä viimeistä aamua, ainakaan vielä. Tällaiset tarinat herättävät ajattelemaan mitkä asiat ne on elämässään valinnut tärkeiksi juuri sillä hetkellä.

   Poista
 2. Kiitos! Tässä sitä on ajattelemisen aihetta itse kullekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukemisen hetkellä ja ehkä muutaman hetken myös sen jälkeen muistaa sanoman,mutta pitäisi muistaa se ihan joka hetki. Itsellä ainakin on taipumusta unohtaa...

   Poista
 3. Oi,kiitos olen samaa mieltä ajattelimisen aihetta on kyllä meille kaikille.
  Kiitos!
  Kaunis enkeli kuvassa.
  Aurinkoa sinulle viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis enkeli kehuista! Tässä kuvassa on sattumoisin osunut kohdalleen taustakin, joten enkeli erottuu hyvin edukseen.

   Poista
 4. Elämää tulee elää juuri nyt eikä "sitten kun...". Siinä on opin paikkaa meille jokaiselle.

  VastaaPoista

Kiva, kun piipahdit! Tervetuloa toistekkin!