lauantai 26. tammikuuta 2013

Kaikkiin kysymyksiin ei ole vastausta

Mansetteja kirpparilöytöinä

"Kurjaksi tosiaan voi sanoa maailmaa,
jossa on tietoa, mutta ei ymmärrystä,
arvostelua, mutta ei arvonantoa,
kauneutta, mutta ei rakkautta,
totuutta, mutta ei innostusta,
oikeutta, mutta ei armoa,
kohteliaisuutta, mutta ei sydämen lämpöä."
-Lin Jutang:Maallinen onni 

Ilkeitä ja halventavia lauseita kuulee liian usein sanottavan tässä maailmassa. Miksi me ihmiset emme voi arvostaa toisiamme? Etenkin tuntuu tosi pahalta, kun ihmiset, joiden pitäisi olla ystäviä keskenään, puhuvat pahaa toisistaan. Totuus on ehkä sinne päin mitä arvostelija on sanonut, mutta kaiken sanomansa voi joskus myös kääriä pumpuliin eikä loukata verisesti kovilla sanoillaan. Me ihmiset olemme herkkiä sieluja ja jos joku muuta väittää, uskallan olla eri mieltä. Kaikki me kaipaamme hyväksyntää ja rakkautta.

Parin työn kautta tulleen tuttavan kautta juttelimme juuri viikolla tästä aiheesta.  Jos sattumoisin on jonkun asiakkaan mielestä väärässä paikassa väärään aikaan, ei sitä tarvitse kuuluttaa maailmalle isoon ääneen ja loukata ihmistä, joka tekee työtään. Jotain voi joskus pitää sisälläänkin eikä loukata julmasti kanssaihmistä vain siksi, että sattuu itsellä olemaan huono päivä. Sitä ei kannata levittää lisää ympärilleen, sillä joku voi niistä ikävistä sanoista saada sieluunsa hurjasti pahaa oloa. Niin kuin toinen näistä keskustelukumppaneistani sanoi fiksusti: "Yritän aina lähettää tällaiselle ihmiselle ajatuksissani hyvää oloa, jotta hänen olonsa kääntyisi paremmaksi." Aika moni meistä menee mukaan pahanolonlähettäjän fiiliksiin mukaan ja antaa samalla mitalla takaisin. Tuon ihmisen kaunis ajattelutapa on aivan mahtava! Samanlaista olen itsekin välillä yrittänyt, mutta joskus se vaan unohtuu. Nyt tuli siitäkin muistutus, että enemmän voisin tuotakin harrastaa ja ihan ilman mitään syytäkään, sillä eikös se olisi ihannetilanne jos me kaikki vain toivoisimme toisillemme kaikkea mahdollista hyvää ilman taka-ajatuksia ja kateutta.

Viime viikon lauantai oli taas mukava päivä kirppislöytöjenkin osalta. Keskellä on uusin Moda käsityölehti, jota juuri olin katsellut kaupan hyllyssä, mutta en onneksi sitten ostanut, kun nyt sain lehden neljän euron hintaan. Melkoisen kalliita nämä lehdetkin ovat, joten kyllä runsaan kuuden euron säästö tuntui kivalta.

Oikealla olevat puuvillalangat maksoivat komeat 25 centtiä. Vasemmalla puolen oleva vähän runsaampi määrä maksoi taasen 2,80. Mielessäni on eräs värikäs liivi, jota ajatellen nämäkin langat ostin. 

Maljakko oli pakko ostaa, sillä oli hintaa vaivaiset 3 euroa kirpparihinnan alennuksen jälkeen. Epäilen tuon olevan erään tunnetun suunnittelijan, mutta tarkemmin en ole vielä tutkinut asiaa. 
 Nämä vihreät lasit kutsuivat katsomaan ja hipelöimään enemmänkin. Jokin näissä koukutti niin paljon, että ostin omakseni. Väri tässä kuvassa on vähän vääristynyt, sillä ovat vähän enemmän vihreitä kuin kuva antaa ymmärtää. Kevät on tuloillaan ainakin mielessäni, kun vihreä näin viehättää. Kauneus kosketti!

Ihanaa viikonloppua kaikille lukijoille! Kiitos luottamuksesta myös uusille lukijoilleni ja tervetuloa!

15 kommenttia:

 1. Kiitos jälleen kauniista postauksesta:)

  VastaaPoista
 2. ..Ihanaa viikonloppua myös sinulle:)

  VastaaPoista
 3. Olipa kaunista <3
  Sinulle myös oikein mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jansku! Vastassa taas uusi viikonloppu, joten uutta mukavaa sellaista!

   Poista
 4. Mahtavia löytöjä teet joka kirppiskerralla :)
  Täältä ei kyllä lankoja löydy :(
  Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut tälläinen lankakausi meneillään! Mikä aina milloinkin sitten ottaa ns. silmään:)
   Kiitos! Samaa uutta Sinulle!

   Poista
 5. Kauniita ajatuksia toteutettavaksi. Tämän kun aina muistaisi!
  Ihanan keväisiä värejä kirppislöytösi.
  Sydänlämpöistä viikonloppua Sinulle <3

  VastaaPoista
 6. Ihanat nuo vihreät lasit :) mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan olekkin ihanan väriset!

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 7. Kunpa maailma olisikin sellainen kun se haluaisimme olevan. Valiettavasti aivan liian moni tuntuu saavan jotain iloa loukatessaan toisia. Yksi ilkeä lause aamulla ja koko päivä on pilalla, ehkä vielä seuraavinakin päivinä on paha mieli, näin se vain on.
  Ihanan maljakon ja lasit sait kirppikseltä ja langat on aina tarpeen.
  Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian paljon tuota tapahtuu. Aina ei itsekään jaksa olla välittämättä huonosti valituista sanoista, joten kyllä niitä pahoittamishetkiä aina vaan välillä tulee, vaikka kuinka yrittäisi olla sellaisen yläpuolella.

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 8. Kiva se on kirpparilla käydä joskus tekee hyviäkin löytöjä ihan edullisesti ja se vasta mukavalta tuntuu. Hyvää alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinähän se iso juju tosiaan on, kun löytää "haluamaansa" tosi edullisesti. Koskaan ei tiedä lähtiessään kierrokselle, että mitä tuleekaan löytöinä eteen.

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista

Kiva, kun piipahdit! Tervetuloa toistekkin!