perjantai 14. syyskuuta 2012

Kultaa ja hopeaa


"Ei itkukaan
synny itsestään
Itkun synnyttämiseen
tarvitaan
äärimmäisen hyvä
syy itkeä
Kaikista syistä itkeä
on paras se
että on niin sanattoman onnellinen
että haluaa itkeä
tolkuttoman säkillisen kultaa ja hopeaa
taivaan tuuliin"
-Tommy Tabermann

Persoonallisia olemme myös tuon itkun ilmenemisen suhteen. Kehitymme osaksi itkujemme kautta, kasvamme henkisesti vahvemmiksi ja ymmärtäväisemmiksi. Todellinen minuus kehittyy koko ajan, sillä emme synny luonteeltamme valmiina vaan kehitymme valitsemaamme suuntaan vähitellen.

Tarvitsemme aikaa elämässämme ajatella ja tehdä valintoja, että saamme mielemme sopusointuun. Olemme ns. sujut itsemme kanssa, jotta saamme sisäisen rauhan oloomme ja siitä seuraakin väistämättä se, että se olo näkyy myös ulkopuolisille. Näkyy kyllä se toinenkin ääripää, että ei ole tyytyväinen itseensä ollenkaan tai hyvin vähän.

Ulkokuoreen kiinnitämme ihmisessä usein huomiota, mutta sisäiseen kauneuteen välttämättä emme. Ainakaan usein emme tule sanoneeksi, että voi kun Sinulla on kaunis luonne.
Todellinen kauneus on huikeaa sisäistä valoa, joka hehkuu niin, että säteilyltä ei voi välttyä. Kauniisti karismaattiset ja hymyilevät ihmiset luovat valoa hetkellisesti meille muillekin, sillä henkistä onneaan ei voi peitellä ulkopuolisilta. Sisäinen onni näkyy silmien loisteesta. 

 Silmät tuikkien kohti viikonloppua! Hymy

13 kommenttia:

 1. Taas ihmettelen noita sinun syvällisiä ja järkeviä ajatuksiasi. Noinhan se juuri on :)

  VastaaPoista
 2. Juuri näin... paljon valoa ja tuiketta viikonloppuusi:-)

  VastaaPoista
 3. Kiitos taas tästä viisaasta postauksesta.
  Itkuun tosiaan tarvitaan aina syy. Olen sellainen ilosta ja surusta itkijä, enkä sitä häpeä. Kuuden hengen ystävyysporukassa juuri viikonloppuna kahden ystävämme suulla me muut neljä saimme kiitosta juuri luonteestamme.
  Hyvää alkavaa viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mate! Onneksi meitä herkkiä on muutama muukin, että ei ihan oudoksi tunne itseään:) Ihania ystäviä teillä, kun kertovat tuollaisenkin asian.
   Kiitos, mukavaa viikkoa Sinulle myös!

   Poista
 4. Tommy Tabermannin runot koskettavat aina niin syvästi!
  On ihanaa, että osaa itkeä ja pystyy itkemään.
  Loistavaa syksyistä oloa Sinulle!

  VastaaPoista
 5. Nyt kyl otan tavotteeks sanoa jollekulle, että sinulla on kaunis luonne! Voisko ton kauniimmin enää sanoa??
  Miä olen ajoittain oikein itkupilli. Välillä oikein hävettää, kun alkaa itkettää joku ilonen tai surullinen asia, vaikka se ei oikeesti ees kokettais minua läheisesti. Jopa telkkaohjelma. On se niin noloa, kun CSI:tä katellessa herahtaa tippa linssiin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on sinulla hieno tavoite!

   Herkkistä ollaan täälläkin. Paras on kai kun Walt Disneyn piirrettyjä katsoessakin on pakko tirauttaa muutama kyynel liikutuksesta. Nekin elokuvat on niin hyvin tehtyjä, että varmasti ovat tunteisiin vetoavia.

   Poista

Kiva, kun piipahdit! Tervetuloa toistekkin!