lauantai 2. marraskuuta 2013

Kaikille tilaa riittää


"Jumalan kämmenellä
ei pelkää lintunen,
Jumalan kämmenellä
ei pelkää ihminen.
Kaikille tilaa riittää,
kaikille paikkoja on. 
Jumalan kämmenellä
ei kukaan ole turvaton.

Jumala meitä kutsuu
nyt suojaan turvaisaan.
Jumala meitä kutsuu
ja kantaa voimallaan.
Milloinkaan ei hän hylkää,
lastensa kanssa hän on.
Jumalan kämmenellä
ei kukaan ole turvaton."

-Vk 499

Lohduttavan virren sanoja, jotka varmaan jokainen ikäpolveni ihminen omalla tavallaan osaa. Ainakin pienen muistutuksen jälkeen.

Tänään vietetään vainajien, pyhimysten ja marttyyrien muistopäivää viemällä kynttilöitä haudoilla. Kotona tietysti voi myös polttaa kynttilöitä rakkaiden muistoksi. Sen eleen voi tehdä  vaikka joka päivä, mutta onhan siinä jokin erilainen merkitys myös ulkoisesti, kun pimeällä kulkee hautausmaalla juuri tänä päivänä.  Se valomeri on jotain kaunista ja antaa meille täällä vielä oleville ajatuksen myös siitä, että toivottavasti meitäkin muistetaan lähtömme jälkeen yhtä kauniin valon kera.


 Postiluukusta viikolla tipahti nämä kortit ja vuosikalenteri suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden tukemiseksi. Joka vuosi löydän jonkun kortin näistä, josta pidän erityisesti. Tänä vuonna se on tämä nokikolaripojista maalattu kuva. Siinä on jotain iloisen riehasta, vaikka työmatkalla ehkä ollaan ja jaellaan "kultakolikoita" Samoin tykästyin tuohon lintuaiheiseen kirjanmerkkiin, joka tulee heti käyttöön. Nämä kortit taitavat tulla joka kotiin eikä näillä ole palautus- tai ostovelvoitetta. Nyt muutaman vuotena olen maksanut pyydetyn summan tästä paketista, sillä kyllä sen parikymppisen voi huonomminkin käyttää. Haluan uskoa, että summa menee varmasti näiden erityistaitoja omaavien iloksi.Vihersalaattia lounaaksi tänään, sillä jostain ihmeen syystä oikein oli himo saada juuri tällaista salaattia. Olen rakastunut savunmakuiseen vuohenjuustoon ja sitä on nyt sitä kaikissa mahdollisissa versioissa käytetty lisänä, kuten tässäkin. Lorautin vähän sitruunan makuista öljyä ja tummaa balsamicoa myös, joten naminamia tuli. 

Nyt haluan toivottaa kaikille rauhaisaa Pyhäinpäivää!

 

17 kommenttia:

 1. Tuo virsi herkistää varmaan mielen kuin mielen. Erikoisen koskettava se on lasten laulamana.
  Salaattisi on oikein herkullisen näköistä. Melkein samanlaista salaattia meilläkin syötiin, vuohenjuuston sijaan vaan fetaa.
  Kiitos ja myös Sinulle rauhaisaa Pyhäinpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Kaikki lasten joulu- ja kevätjuhlat ovat niitä kyynelehtimisen hetkiä, laulavat he melkein mitä vaan.

   Kiitos ja kiitos samoin!

   Poista
 2. Kyllä tuo on kaunis virsi.Rauhaisaa Pyhäinpäivää leenuliini.♥

  VastaaPoista
 3. Koskettavan kaunis virsi.. Rauhaisaa Pyhäinpäivää myös sinulle:)

  VastaaPoista

 4. Hyvää pyhäinpäivää ja leppoista viikonloppua.

  VastaaPoista
 5. herkullisen näköistä salaattia:)Itse oon ihastunut Kreikkalaiseen salaattiin,sitä voisin syödä vaikka joka päivä :)
  tuossa virressä on kauniit sanat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on aika lähellä kreikkalaista salaattia, jota olen itsekin pajon harrastanut! Keväällä kun saa ensisadon keräsalaattia, etenkin se unkarilainen maistuu tosi maukkaalle, on taas erilaisia versioita käytössä, mutta nyt sitten tälläinen versio.

   Poista
 6. Nykylapsille tuo lienee vielä tutumpi tai jopa ainoa virsi, jonka he osaavat. Sitä lauletaan päiväkerhoissa ja perhekerhoissa käytännössä joka kerta, ja omalta kanttoriajaltani muistan, kuinka se piti lastenohjaajien vaatimuksesta laulaa myös aina perhekirkossa. Monet rippikoululaisetkin toivovat sitä omaan konfirmaatioonsa (jos saavat konfirmaatiovirsiin vaikuttaa; minulla on ollut tapana rippikoululaisten kanssa valita yhdessä virret heidän juhlaansa), koska tuon he muistavat omilta kerhoajoiltaan. Kerhoissa käymättömätkin lapset oppivat samaisen virren, koska se lauletaan myös päiväkotien pikkukirkoissa (joita on ainakin täällä päin noin kerran kuukaudessa). Ja jopa pienet lapset, jotka eivät vielä osaa puhua tai laulaa, osaavat tuon laulun leikkiä! :D

  Hyvää pyhäinpäivän iltaa ja sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, olin ihan unohtanut, että tähän oli laululeikkikin olemassa. Omat opettajani eivät sitä leikittäneet, mutta muistan nyt kyllä lasteni juhlista sen nähneeni.

   Poista
 7. Tuttu virsi, sukulaislapsetkin tätä laulavat.

  Rauhallista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 8. Kirjoitan tänne alas. Olen ollut sairaslomalla elokuun lopusta ja tällä erää jatkuu helmikuun loppuun :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi! Toivottavasti lepo ja mukavat tekemiset auttavat Sinut kuntoon!

   Poista

Kiva, kun piipahdit! Tervetuloa toistekkin!