sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Tärkeä ymmärrys omaksi hyväksi


"On tie jota kukaan ei ole kulkenut
ennen sinua.
Ehkä se on sinun.
Jos löydät sen, se on sinun.
Sitä ei ole mutta se syntyy kun
sinä kuljet sitä.
Kun katsot ympärillesi se on poissa.
Kukaan ei tiedä miten olet päässyt tähän, kaikkein
vähiten sinä itse."
-Claes Andersson, suom. Pentti Saaritsa 

Oma polku, sen jokainen tekee itselleen omin valinnoin.  Kukaan muu ei parhaalla tahdollakaan pysty samaan, sillä sinua ja sinun omaa ajatusmaailmaasi on vain yksi. Ajatusmaailmamme taas koostuu niin menneistä ihmissuhteista, omista toiveista ja peloista kuin koko menneisyytemme kirjosta, joka on jokaiselle ainutkertainen kokemus.   Omien valintojen ja ponnistelujen kautta teemme tulevaisuuttamme ja tulevaisuus on mielestäni pitkälle kiinni omasta tahdosta ja halusta kiinni. 

 Nykyhetki ja tulevaisuus on suoraan verrannollinen siihen mitä ajattelee ja sanoo. Niitämme siis sitä mitä kylvämme. Jos jonkin asian haluaa muuttaa elämässään, sen eteen pitää tehdä töitä niin ajatuksellisesti kuin tekojenkin kautta. Pitää asettaa itselleen päämäärä ja sille päivä, jolloin asia on kohdallaan. Mitään tavoitettaan ei voi saavuttaa jollei ole valmis tekemään sen eteen töitä ja aina uusia valintoja ja ennen kaikkea uskoa omaan itseensä, että voi ja uskaltaa. Jotkin tavoitteet vaativat ihan hurjasti työtä, mutta jos tarpeeksi jotain haluaa, on valmis isompiinkin uhrauksiin, jotka eivät tunnu uhrauksilta, kun tavoite on kirkkaana mielessä.  


Viimeisin runokirjalöytöni, "Muista runolla", josta yllä olevan runonkin löysin. Kyseinen runo  taas kirvoitti näitä ajatuksiani. Joskus kun ei ole varsinaista aihetta kirjoitukseen, tällä tavalla niitä ajatuksia sitten juolahtaa mieleen.

Omenaleivos oli muuten aikasten makoisa!

Aurinkoa maaliskuun päiviisi!

7 kommenttia:

 1. Ihania sanoja, rohkaisevia :) mukavaa sunnuntaita sinulle.

  VastaaPoista
 2. Kaunis ajatelma.. aurinkoa myös sinun päivääsi:)

  VastaaPoista
 3. Niin totta, itsestä on kiinni moni asia. On henkistä laiskuutta sanoa, mutta kun olen tälläinen, itseään voi muuttaa vaikka se onkin kovin vaikea prosessi.

  VastaaPoista
 4. Kauniita sanoja,hyvää alkavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
 5. Kauniita ajatuksia. Hyvää viikkoa.

  VastaaPoista

Kiva, kun piipahdit! Tervetuloa toistekkin!